måndag 30 november 2009

Tidiga verk

Jag hittade mina tidiga virkade verk av julpyssel nu när jag började plocka upp julsakerna ur min julkartong. Dessa virkade jag frenetiskt ett år, och skulle tro att de finns lite utspritt i min familj.

De var min terapi efter att ett långt förhållande tagit slut. Handarbete är verkligen terapi. En annan jobbig tid i mitt liv sydde jag ett lapptäcke till min mamma, får åka hem till henne och fota det och lägga ut här. Det blev fint, men det tog tid att göra minns jag. Min mormor har ett hemma som hon har sytt för hand, det skulle vara häftigt att göra ett sånt men undrar om mitt tålamod skulle räcka.

Ska nog ta och leta fram det gamla mönstret för dessa hjärtan och producera några nya till granen i år. De blir rätt fina, sen stryker man dem med stärkelse så de blir stela och bra.

3 kommentarer:

  1. Lapptäcket är otroligt fint och välarbetat,jag fick det en julafton för 4 år sedan och det pryder fortfarande vår säng

    SvaraRadera
  2. Ja det blev bra! Får ta kort på det nästa gång jag är hemma. Det var när jag pluggade som jag hade så mycket tid att sy :)

    SvaraRadera
  3. Jag hittade mina små hjärtan och stjärnor i min jullåda! De kommer att hängas i julgranen sen men Alva har ju redan plockat fram sin lilla gran så hon kanske kan hänga några hjärtan där också!

    SvaraRadera