söndag 27 februari 2011

Dopklänning

I min familj har vi en dopklänning som alla barn har haft. Mormor sydde den till min mamma när hon var liten, sen har min moster, mina systrar, kusiner och nu även syskonbarn haft den.
Men nu har det ju blivit lite problematiskt i och med att det i en och samma veva kom TVÅ bebisar!

Mostermia fixar biffen och stickade en dopklänning. Jag är ganska stolt över min kreation. Den är stickad på fri hand utan mönster. Jag har hämtat lite inpsiration från olika mönster och sen pusslat ihop det till en klänning.

Framifrån. Kjolen är i ett bladmönster (hämtad från en halsduk), livet inspiration från en babykofta och ärmarna från en anna kofta. Baksidan improviserad jag fram, jag ville ha det öppet så att det är lättare att klä på den på bebisen och sen tänkte jag att man med hjälp av att flytta knapparna kan justera storleken.

Bakifrån med knappar i ryggen.Jag hittade ett så gulligt band på panduro med babymotiv och det passade bra i fållen på klänningen.

5 kommentarer:

 1. Så det var det hemliga projektet!!! Den är ju helt FANTASTISK!!!
  Pojkarna längtar efter att träffa dig!

  SvaraRadera
 2. Helt underbar Maria!!!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så underbart fin!!!! Det är nästan som man vill skaffa en till liten bebis som kan ha den..:) Du är sååå duktig moster Mia!!

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk skapelse,jag som förberedde mig på att sy en dopklänning till!!! Behövs ju inte nu. Ser fram emot pojkarnas dop när klänningen skall tas i bruk

  SvaraRadera
 5. Den blev ju superbra:)

  SvaraRadera